Tony Blair, fostul premierul laburist britanic, consideră că există şanse mari să fie organizat un nou referendum cu privire la Brexit, dat fiind că este improbabil ca Theresa May, să îşi  asigure o majoritate în parlament pentru orice variantă de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

”Indiferent care este oferta actuală în ce priveşte Brexit-ul, rezultatul va fi că va produce daune economice semnificative”, a declarat Tony Blair.

”Cred în continuare că este posibil ca Brexit-ul să fie stopat, cred că nu există o majoritate în parlament pentru nicio propunere pe care prim-ministrul o prezintă”, a adăugat Tony Blair, precizând că el doreşte o nouă consultare a opiniei publice pe acest subiect.

”De ce să ne creăm această problemă într-un domeniu ale economiei globale în care avem preeminenţă?”, a întrebat Tony Blair, considerând că guvernul nu a ţinut cont de interesele sectorului serviciilor.

În opinia fostului prim-ministru, care a condus guvernul de la Londra între 1997 şi 2007, dacă Brexit-ul va merge înainte şi va fi urmat de un cabinet laburist condus de Jeremy Corbyn, ţara se va confrunta cu ”o situaţie cu adevărat dăunătoare şi dificilă”.

”Aceasta este problema cu politicile ambelor partide mari: par să creadă că poţi să pui în aplicare Brexit-ul şi pe urmă să iniţiezi o întreagă legislaţie socială pentru a face capitalismul mai just şi mai egal şi aşa mai departe”, a comentat Tony Blair.

‘Ele trebuie să se trezească şi să înţeleagă că, dacă pui în aplicare Brexit-ul, prioritatea ta numărul unu va fi să menţii atractivitatea acestui loc pentru ca investitorii să vină’, a mai declarat fostul prim-ministru laburist, în interviul acordat agenţiei Reuters.